Päiväkoti

Yleistä päiväkodista

Auralan päiväkoti on kuin oma koti. Aivan keskustan tuntumassa sijaitsevassa päiväkodissa on pienet ryhmät ja lämminhenkinen tunnelma, jossa jokaiselle lapselle annetaan aikaa ja huomiota. Yhteensä lapsia päiväkodissa on vuosittain hoidossa noin 37 ja aikuisia noin seitsemän tarpeesta riippuen. Pienen kokonsa ansioista aikuisilla ja kasvattajilla on aikaa keskittyä lapsiin yksilöllisemmin ja toteuttaa monipuolista varhaiskasvatusta. Vuorovaikutus kotien ja päiväkodin välillä on mutkatonta, kun kaikki päiväkodin aikuiset ovat vanhemmille ja huoltajille tuttuja.

Ryhmiä päiväkodissa on kolme; Piccolot, Marakassit ja Soittoniekat. Ryhmien ikärakenteet vaihtelevat vuosittain, mutta alakerrassa toimivat yleisimmin pienet, 1-2 ja 3-4-vuotiaat, ja yläkerran tiloissa viskarit ja/tai eskarit. Jokaisessa ryhmässä on oma opettaja ja hoitaja, jotka vastaavat oman ryhmänsä laadukkaasta kasvatuksesta. Kasvatuksessa yhdistyvät niin kädentaidot, kieli, musiikki, liikunta kuin monet muut lasten kasvun ja kehityksen kannalta tärkeät elementit. Leikki nähdään lapsen tärkeimpänä kehityksen edistäjänä, joten kaiken muun hauskan ohessa myös leikkimiselle jätetään paljon tilaa.

Päiväkodin puitteet leikkimiselle ja liikkumiselle ovat hyvät, sillä päiväkodilla on kaksi omaa pihaa sekä käytössään Auralan kansalaisopiston luokkia ja suuri liikuntasali. Kansalaisopisto mahdollistaa myös hyvät tilat ja opettajat kädentaitojen harjoittelemiseen ja medialukutaidon opettelemiseen. Ihmisiä kansalaisopistossa on vauvasta vaariin, joten sukupolvien kohtaaminen tapahtuu luontevasti muun muassa erilaisissa juhlissa ja tilaisuuksissa.

Päiväkodilla varhaiskasvatus- ja esiopetussuunnitelma noudattavat Turun kaupungin varhaiskasvatus- ja esiopetussuunnitelmia. Suunnitelmia päivitetään ja arvioidaan säännöllisesti. Päiväkodin tavoitteena on tukea koteja lasten hoito-, opetus- ja kasvatustehtävässä sekä edistää ja tukea lapsen yksilöllistä kasvua. Kiireettömässä ilmapiirissä varaamme riittävästi aikaa lasten leikkeihin. Lasten toiveet otetaan huomioon ja niitä toteutetaan. Lapsen kasvunkansioon kerätään lapsen omia töitä, valokuvia, haastatteluja ja sadutuksia, jotka tuovat näkyväksi lapsen ajattelua ja oppimista.

Omavalvontasuunnitelma 2019

AURALAN PÄIVÄKODIN TURVALLISUUSSUUNNITELMA 2019

Auralan päiväkodin esiopetussuunnitelma

Liikunnan opetusta

Pätevät liikuntaleikkikouluohjaajat toteuttavat Nuoren Suomen organisoimaa liikuntaleikkikouluohjelmaa päiväkotiaikana kerran viikossa opiston salissa. Päiväkodilla on oma uimaopettaja joka työaikanaan toteuttaa 6- vuotiaiden uimaopetuksen.

Päiväkodin ruokahuolto

Naperokeittiö valmistaa aamupalan, lounaan ja välipalan.
Naperokeittiö toimii Auralan päiväkodin keittiössä.
ruokalista tästä

Naperokeittiö Oy
Mervi Savolainen
045 1252146

Päivähoitopaikan hakeminen

Päivähoitopaikkaa voi hakea palvelusetelillä: Napsauta tästä palveluseteli hakuun. Vanhempien osuus päivähoitomaksuista on 310€ – 10€/kk. Esiopetus on maksutonta. Esiopetusaika on klo. 8.30 - 12.30. Päivähoitopaikan irtisanomisaika on yksi kuukausi. Päiväkoti on suljettuna heinäkuun 2019. Heinäkuussa 2019 päivähoitoa tarvitsevalle lapselle järjestetään hoitopaikka jostakin toisesta päiväkodista.
Heinäkuu 2019 on maksuton jos lapsi on poissa päivähoidosta koko heinäkuun.
Päiväkodin aukioloaika on 6.30 -17.00

Yhteystiedot

Päiväkodin aukioloaika on 6.30 - 17.
sähköposti: paivakoti(a)aurala.fi

Satakunnantie 10, 20100 Turku

Johtaja
Mervi Levo / sijaisena (huhtikuu 2021 asti) toimii Kirsi Kiviniitty-Karppinen
puh: 050 316 7786
s-posti: mervi.levo@aurala.fi / kirsi.kiviniitty-karppinen@aurala.fi

Henkilökunta ja ryhmät
puh: 050 316 7706
s-posti: paivakoti(a)aurala.fi

Piccolot / varhaiskasvatuksen opettaja Kirsi Kiviniitty-Karppinen ja lastenhoitaja Tuija Oinonen, p. 050-316 7706
Marakassit / varhaiskasvatuksen opettaja Minna McArdle ja lastenhoitaja Pia Suvanto, p.  050-316 7705
Soittoniekat / varhaiskasvatuksen opettaja Mervi Levo p. 050-316 7786

Kartalla

Henkilökunta

Mervi Levo, päiväkodin johtaja, varhaiskasvatuksen opettaja
Kirsi Kiviniitty-Karppinen, varhaiskasvatuksen opettaja
Minna McArdle, varhaiskasvatuksen opettaja
Tuija Oinonen, lastenhoitaja
Pia Suvanto, lastenhoitaja
Ida Heinonen, lastenhoitaja
Sannaleena Härkönen, päiväkotia ylläpitävän yhdistyksen toiminnanjohtaja