Seniorit / Dikare

Kurssit senioreille

Aurala on viihtyisä ja lämminhenkinen matalankynnyksen kohtaamispaikka ikääntyville. Auralassa tapaat ammattitaitoiset ja ystävälliset ohjaajat, opettajat ja muun henkilöstön. Auralasta voit löytää uusia harrastuksia ja ystäviä.

Auralan senioritoiminnassa tarjotaan ikäihmisille muun muassa erilaisia kursseja, opintopiirejä, luentoja, retkiä sekä tapahtumia, joista keskeinen on Auralan Senioripäivä elokuussa.

Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen STEA:n avustuksella toteutettava Dikare-toiminta järjestää maksutonta opinto- ja viriketoimintaa eri asuinalueilla. (Dikare = Digitaaliset kansalaistaidot ja arvokas elämä ikäihmisille).

Dikaren sivuille pääset tästä

 

SenioriSinkut 60+

SenioriSinkut 60+  -ryhmän ensikokoontuminen Auralassa oli 2.11.2018, jossa mukana oli 15 henkeä. Ryhmän alaikärajaksi äänestettiin 60v, ja nimilyhenne SeSi 60+ löytyi ´työnimeksi´ kuin itsestään.  Kokoontumispäiväksi valikoitui perjantai klo 13-15. Ensi kerran jälkeen tapaamisia jatkettiin syys- ja kevätkauden aina 14.6.2019 saakka.

Syksyn kausi alkaa Auralassa perjantaina 16.8.2019 Aurora-salissa klo 13-15, Satakunnantie 10, jonne käynti on sisäpihan puolelta. Kaikki, jotka kokevat asian itseään puhuttelevan, ovat tervetulleita joukkoon mukaan perjantaisin samaan aikaan.

Idean ydin on ollut luoda foorumi, paikka ja aika, missä itsekseen elelevät 60+ henkilöt Suur-Turun alueelta voivat tavata toisiaan ja tutustua uusiin ihmisiin ilman korkeita kynnyksiä ja turhia jännitteitä. Nyt ei ole ensisijaisen tärkeää, kuka olit tai mitä teit aikaisemmin. Nyt on nyt ja tärkeää on se, että haluat olla mukana. Niillä eväillä mennään!

Omat ideat, jutut ja ehdotelmat otetaan lämpimästi vastaan! Mukana olijat ovat toiminnallista porukkaa, ja omassa keskuudessa päätetään, millaisiin aktiviteetteihin ryhdytään. Kaikkien ei tarvitse osallistua kaikkeen, vaan jokaisella on vapaus valita, mihin ottaa osaa ja mihin ei. Valmista ohjelmaa ei ole, se tehdään itse.

Olet tervetullut mukaan!

SenioriSinkut 60+, syksyn ohjelmaa

2019 kevätkatselmus, SenioriSinkut 60+

Kultaisen iän kerho

Kultaisen iän opintopiirissä yhdistyy inspiroiva ohjelma ja mukava yhdessäolo kahvitteluineen. Jokaisella kerralla on oma teemansa.  Ohjelmassa on mm. ajankohtaisia aiheita vuodenajat ja juhlat huomioiden, musiikkia, tietovisailua, luentoja, Auralan päiväkodin lasten kanssa puuhastelua, muistelua ja jutustelua. Tarkempi ohjelma jaetaan osallistujille opintopiirissä, ja osallistujien ohjelmatoiveet huomioidaan.

Kysy lisää seniorityöstä vastaavalta Sanna Nurmi, sanna.nurmi@aurala.fi tai 050-316 7785.

Matkailu ja retkeily

Kurssi sisältää matkakertomuksia, retkiä ja kulttuurimatkoja. Kurssi sopii kaikille, myös iäkkäämmille osallistujille. Retket ovat lähiseuduille tehtäviä matkoja. Tarkempi ohjelma jaetaan osallistujille syksyllä. Varsinaisille retkille ilmoittaudutaan erikseen netin kautta tai Sannalle p. 050 3167785.