Hankkeet

Hankkeet

ComeStrong-hanke

ComeStrong-hankkeessa parannetaan syrjäytymisvaarassa olevien miesten osallisuutta yhteiskunnassa. Hankkeessa keski-ikäisille ja ikääntyville miehille luodaan omia paikallisia yhteisöjä joihin kuulua. Ryhmien toiminta lähtee osallistujista itsestään, ja se on käytännön tekemistä yhdessä muiden kanssa. Tavoitteena on tukea osallisuuden kokemusta ja hyvinvointia. Yhteisöjä synnytetään Suomessa ja Virossa.

Turun ammattikorkeakoulu koordinoi hanketta ja toteutuksessa vastaavat Aktiivinen aikuisuusja Aktiivinen ikääntyminen -tutkimusryhmät. Hankekumppaneita ovat Tarton yliopisto, Auralan Setlementti ja Perusturvakuntayhtymä Akseli. Rahoitus: Central Baltic

Tarmo-ryhmät

ComeStrong-hankkeen puitteissa toimii Tarmo-ryhmiä eri puolilla Turkua ja lähiseutua. Tarmo-ryhmätkannustavat yli 45-vuotiaita miehiä harrastamaan ja tekemään yhdessä - esimerkiksi grillaamaan, saunomaan, pelaamaan ja keskustelemaan. Tavoitteena on löytää aktiivisia miehiä vetämään pysyvää kerhotoimintaa omilla asuinalueillaan. Tällä hetkellä Tarmo-ryhmiä toimii Pernossa, Jyrkkälässä, Varissuolla, Lausteella, Nousiaisissa ja Mynämäellä.

Lisätietoja antaa Sanna Nurmi, sanna.nurmi@aurala.fi