Päiväkoti

Yleistä päiväkodista

Auralan päiväkodissa on vuosittain päivähoidossa noin 37 lasta. Päiväkodissa toteutetaan myös esiopetusta. Päiväkoti toimii Auralan toimitalossa, Satakunnantie 10, jossa on omat leikkipihat rakennuksen etu- ja takapihoilla. Lisäksi käytetään läheistä leikkikenttää. Päiväkoti käyttää myös Auralan kansalaisopiston luokkia ja liikuntasalia. Nämä tilat tarjoavat päiväkodille hyvät puitteet toteuttaa kädentaitoja tai harjoitella tietotekniikkaa Auralan opettajan johdolla. Auralassa on toimintaa vauvasta vaariin, joten sukupolvien kohtaaminen tapahtuu luontevasti muun muassa erilaisissa juhlissa ja tilaisuuksissa.

Tavoitteet

Päiväkodilla on oma varhaiskasvatussuunnitelma ja esiopetussuunnitelma, jotka pohjautuvat Turun kaupungin varhaiskasvatus- ja esiopetussuunnitelmiin. Suunnitelmia päivitetään ja arvioidaan säännöllisesti.

Päiväkodin tavoitteena on tukea koteja lasten hoito-, opetus- ja kasvatustehtävässä sekä edistää ja tukea lapsen yksilöllistä kasvua.

Kiireettömässä ilmapiirissä varaamme riittävästi aikaa lasten leikkeihin. Lasten toiveita otetaan huomioon ja niitä toteutetaan. Lapsen kasvun kansioon kerätään lapsen omia töitä, valokuvia, haastatteluja ja sadutuksia. Kasvun kansio tuo näkyväksi lapsen ajattelua ja oppimista.

Auralan päiväkodin omavalvontasuunnitelma

Auralan päiväkodin turvallisuussuunnitelma

AuralanpäiväkodinVasu

Auralan päiväkodin esiopetussuunnitelma

Liikunnan opetusta

Päiväkodissa on tanssin opetusta päiväkotiaikana kerran viikossa. Tanssin opetus toteutetaan yhteistyössä Auralan kansalaisopiston ja Turun Seudun Tanssioppilaitoksen kanssa. Halukkaat maksavat tanssin opetuksesta erikseen. Pätevät liikuntaleikkikouluohjaajat toteuttavat Nuoren Suomen organisoimaa liikuntaleikkikouluohjelmaa päiväkotiaikana kerran viikossa opiston salissa. Päiväkodilla on oma uimaopettaja, joka työaikanaan toteuttaa 6- vuotiaiden uimaopetuksen.

Päiväkodin ruokahuolto

Naperokeittiö valmistaa aamupalan, lounaan ja välipalan.
Naperokeittiö toimii Auralan päiväkodin keittiössä.
Katso ruokalista tästä.

Päivähoitopaikan hakeminen

Päivähoitopaikkaa voi hakea palvelusetelillä: www.turku.fi/paivahoidonpalveluseteli. Vanhempien osuus päivähoitomaksuista on 310€ – 10€/kk. Esiopetus on maksutonta. Päivähoitopaikan irtisanomisaika on yksi kuukausi.

Päiväkodin aukioloaika on 6.30 -17.00

 

Yhteystiedot

  • Satakunnantie 10, 20100 Turku
  • Satu Heinonen, päiväkodin johtaja puh: 050 316 7705, s-posti: paivakoti(a)aurala.fi
  • Auralan päiväkoti, henkilökunta puh: 050 316 7706, s-posti: auralapk(a)aurala.fi
  • Kartalla

 

Henkilökunta

Satu Heinonen, päiväkodin johtaja
Kirsi Kiviniitty-Karppinen, lastenhoitaja
Minna McArdle, sosionomi
Tuija Oinonen, lastenhoitaja
Pia Suvanto, lastenhoitaja
Anna-Mari Maunula, lastenhoitaja