Skip to main content

Senioriolkkari

Senioriolkkari on senioreiden itse omalla asuinalueellaan ideoimaa toimintaa, jota toteutetaan alueolohuoneissa tai muissa yhteiskäyttöön soveltuvissa tiloissa.

Toiminta voi olla esimerkiksi kahvittelua, käsitöitä, liikuntaa, keskustelua, musiikkia tai mitä vain osallistujat keksivät. Ryhmät voivat pyöriä joko vertaisohjaajien vetäminä tai palkatun tsempparin tukemina.

Tule mukaan ideoimaan uutta senioriolkkaritoimintaa tai hyppää mukaan käynnissä oleviin ryhmiin eri puolilla kaupunkia!

Käynnissä olevat ryhmät:

Musaklubi
Torstaisin klo 10–11
Auralan olohuone, Satakunnantie 10 

Toimintaa ideoidaan ja suunnitellaan yhdessä kävijöiden kanssa. Luvassa on yhdessä oloa ja mukavaa puuhaa musiikin parissa. Kuunnellaan musiikkia, jaetaan ajatuksia musiikista, fiilistellään. Ei tarvitse osata laulaa tai soittaa.  Paikalle voi tulla myös ihan vaan juttelemaan ja juomaan kahvit silloin kun itselle sopii.

Keskiviikkokerho
Keskiviikkoisin klo 13–15
Lausteen Lähiötupa, Kirjurinkatu 3

Toimintaa ideoidaan ja suunnitellaan yhdessä kävijöiden kanssa. Luvassa on ainakin kahvia ja tietokilpailuja, ehkäpä myös korttipelejä, käsitöitä, musiikkia tai vaikka lähiretkiä. Paikalle voi tulla myös ihan vaan juttelemaan ja juomaan kahvit silloin kun itselle sopii.

Toimintatorstait
Torstaisin klo 13–15
Kupittaankadun Olotila, Kupittaankatu 63

Toimintaa ideoidaan ja suunnitellaan yhdessä kävijöiden kanssa. Kahvit on tarjolla joka kerta, mutta sen lisäksi saatetaan esimerkiksi pelata bingoa, leipoa, laulaa tai vaikka askarrella. Paikalle voi tulla myös ihan vaan juttelemaan ja juomaan kahvit silloin kun itselle sopii.

Digikeskiviikot
Joka toinen keskiviikko klo 13-15
Jyrkkälän asukastupa, Jyrkkälänkatu 2

Toimintaa ideoidaan ja suunnitellaan yhdessä kävijöiden kanssa. Ihmetellään yhdessä digiaikaa ja ratkotaan vastaan tulleita pulmia. Voidaan harjoitella vaikka whatsappin käyttöä ja kahvitauon jälkeen pitää vielä tietovisa. Paikalle voi tulla ihan vaan juttelemaan ja juomaan maksuttomat kahvit silloin kun itselle sopii. Kokoontumispäivät: 10.1. / 24.1. / 7.2. / 21.2. / 6.3. / 20.3. / 3.4. / 17.4. / 15.5. / 29.5.

Päivänkakkarat
Joka kuun ensimmäinen keskiviikko
Auralan olohuoneella klo 14-16

Ryhmä seniori-ikäisille ja yli 50-vuotiaille seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluville.

Tapaamiset ovat vertaistuellisia ja turvallinen tila, jossa keskustellaan osallistujille tärkeistä aiheista, luottamuksella ja toisia kunnioittaen. Toimintaa myös suunnitellaan yhdessä. Toiminta on maksutonta eikä vaadi ennakkoilmoittautumista. Ryhmän vetäjinä toimivat vertaisohjaaja Maria sekä seksuaalisuuden monimuotoisuuden asiantuntija, seksuaaliterapeutti Lotta. Noudatamme turvallisemman tilan periaatteita.

Tapaamiset Auralassa seuraavina keskiviikkoina klo 14-16:
6.3.2024 / 3.4.2024 / 8.5.2024 / 5.6.2024

Löysitkö näistä itsellesi sopivan ryhmän vai olisiko sinulla jokin muu idea?

Mikä toisi sinulle piristystä päivään ja saisi vaikka lähtemään liikkeelle?
Lisätietoja Senioriolkkaritoiminnasta antaa ja ideoita vastaanottaa:
Essi Leikas, essi.leikas@aurala.fi, 050 473 1047

Senioriolkkarin rahoitus tulee Turun kaupungin testamenttilahjoituksina saatujen varojen tuotoista. Rahoituskausi 10/2023-12/2024.