Skip to main content

Opintopistekurssit

Haluaisitko saada opintopisteitä kansalaisopiston kursseilta?

Kerro toiveesi opintopistekurssien järjestämisestä vastaamalla lyhyeen kyselyyn ja osallistut samalla arvontaan. Vastaajien kesken arvomme viisi 20 euron arvoista Auralan lahjakorttia. Lahjakortin voi käyttää osana Auralan kansalaisopiston kurssimaksua.
Vastaa kyselyyn

Osaamisperusteisuus ja opintopistekurssit

Auralan kansalaisopisto on siirtynyt kurssisuunnittelussa osaamisperusteisuuteen. Kurssikuvauksen oheen on osaan kursseista kirjattu osaamistavoitteet. Lisäksi kurssitarjonnassamme on myös opintopistekursseja, joiden kurssikuvausten yhteyteen on kirjattu osaamistavoitteet ja arviointikriteerit sekä kurssin laajuus opintopisteinä.

  • Osaamistavoitteilla kuvataan, mitä kurssilla opit ja mitä kurssin käytyäsi osaat.
  • Arviointikriteerit kuvaavat yksityiskohtaisemmin, mitä osaamista kurssin hyväksytty suoritus edellyttää.
  • Yksi opintopiste vastaa 27 tunnin opiskelua sisältäen opetusta ja esimerkiksi itsenäistä työskentelyä.

Opintopistekurssi tarkoittaa, että kurssisuorituksesta on mahdollista pyytää arviointi ja suoritusmerkintä. Hyväksytysti suoritetusta kurssista saat opintopisteet Oma Opintopolkuun. Kurssin voi suorittaa myös ilman arviointia, kuten ennenkin.

Näin saat opintopisteet

  1. Etsi Auralan kansalaisopiston kurssitarjonnasta tarpeisiisi sopiva opintopistekurssi ja ilmoittaudu kurssille. Opintopistekurssit löydät täältä.
  2. Esitä arviointipyyntö opettajalle heti kurssin alussa. Opettaja kertoo kurssikohtaisista arviointikriteereistä ja arvioinnin suorittamisesta tarkemmin kurssin alussa.
  3. Anna suostumuksesi tietojesi käsittelyyn allekirjoittamalla suostumuslomake sähköisesti. Saat sähköpostiisi allekirjoituskutsun. Tarvittaessa ota yhteyttä Auralan toimistoon: toimisto@aurala.fi tai 050 316 7702
  4. Osallistu kurssille aktiivisesti, opiskele ja kehitä osaamistasi. Hyväksytty kurssisuoritus edellyttää asetettujen arviointikriteerien täyttymistä.
  5. Opettaja arvioi kurssisuorituksesi sovitussa aikataulussa.
  6. Saat tiedon hyväksytystä kurssisuorituksesta ja löydät suoritusmerkinnän Oma Opintopolku -järjestelmästä.
opintopistekurssi

Ota osaaminen talteen opintopistekurssilta!