Skip to main content

Auralan olohuone

Mikä ihmeen olohuone? Kenelle se on tarkoitettu?

Auralan olohuone on kohtaamispaikka ja kokoontumistila, joka on avoin ihan kaikille – ikään, sukupuoleen, kulttuuriin tai elämäntilanteeseen katsomatta – eli myös juuri sinulle!

Mitä olohuoneessa voi tehdä?

Voit lukea päivän lehdet tai napata lautapelihyllystä pelin pelattavaksi, yksin tai yhdessä. Kahvia on maksutta tarjolla tiistaisin klo 10-12.30, muina aikoina juoma-asioissa palvelee edullinen kahviautomaatti, josta löytyy myös kaakaota ja erikoiskahveja.

Olohuoneesta löydät tietokoneen ja nettiyhteyden, jotka ovat vapaasti käytettävissä. Kirjanvaihtopisteeltä voit ottaa mukaasi lukemista kotiin ja tuoda jonkun toisen tilalle seuraavalla kerralla. Voit osallistua myös järjestettyyn toimintaan.

Milloin sinne voi tulla?

Auralan olohuoneella järjestetyn toiminnan aikataulun löydät alta. Omatoimiselle käytölle olohuone on avoinna Auralan toimiston aukioloaikojen mukaan. Voit tarkistaa ne yhteystietosivulta eli täältä.

Maksutonta järjestettyä toimintaa Auralan olohuoneella joka viikko:

Pöydällä kolme kahvimukia, joissa alueolohuoneiden merkki painettuna.

Naapurustokahvit tiistaisin klo 10-12.30 Auralan olohuoneessa

Joka tiistai Auralan olohuoneessa on kahvit tarjolla maksutta ihan kaikille klo 10-12.30. Poikkea pikaisesti kahville tai jää pidemmäksi aikaa istumaan muiden seuraan, ihan omien aikataulujen mukaan.

Duplo-legoja lattialla ja taustalla kaksi lasta leikkimässä niillä.

Perhekerho Pohjola-salissa maanantaisin klo 9-10.30 ja torstaisin klo 9-11

Tervetuloa sisälle leikkimään! Käytössä on mukava olohuonetila leluineen sekä pieni liikuntasali kovempaan menoon. Toiminta ei ole ohjattua vaan paikka vertaistuelle sekä lasten ja aikuisten yhteiselle oleilulle.

Iltateetä ja lautapelejä nuorille aikuisille Auralan olohuoneella keskiviikkoisin klo 17-20

Tule mukaan pelaamaan tai muuten viettämään aikaa yhdessä höpötellen teekupin äärellä. Voit tulla piipahtamaan nopeasti tai hengailla pidempään, ihan omien aikataulujen mukaan. Paikalla on ohjaaja, joten seuraa löytyy aina! Peli-illat on tarkoitettu noin 20-35-vuotiaille.

Nainen auttaa seniori-ikäistä henkilöä käyttämään älypuhelinta.

Maksutonta digiapua joka toinen torstai klo 13-15 Auralan olohuoneessa

Vertaisohjaajat auttavat kaikenlaisissa digipulmissa aina parittomien viikkojen torstaisin. Ota oma laite mukaan ja poikkea kysymään neuvoa! Toimimme jonotusperiaatteella.

Seuraavat digiapupäivät: 29.2. / 14.3. / 28.3. / 11.4. / 25.4.

Vanha nainen kuuntelee musiikkia kuulokkeilla ja nauttii.

Musaklubi senioreille torstaisin klo 10-11 Aurora-salissa

Musaklubi on ryhmä, jonka keskeisenä teemana on musiikki kaikissa muodoissaan. Kuunnellaan, lauletaan, soitetaan, keskustellaan, muistellaan… Ei tarvitse osata laulaa tai soittaa, mutta jos jollain tavalla tykkäät musiikista ja kaipaat seuraa, tervetuloa mukaan!

Ryhmä on osa Senioriolkkari-hanketta, joka saa rahoituksensa Turun kaupungin testamenttivaroista. Lisätietoa Senioriolkkarista ja muut käynnissä olevat ryhmät löydät täältä.

Auralan olohuoneen kevät 2024 lukujärjestys:

Muu olohuonetoiminta Turussa

Aurala on mukana Turun kaupungin alueolohuonetoiminnan kehittämis- ja koordinointityössä. Vastaavia kaikille avoimia olohuoneita löydät on tarkoitus saada vähintään yksi jokaiselle suuralueelle. Tällä hetkellä (16.2.24) näitä asukkaille tarkoitettuja alueolohuoneita on jo 10 ympäri kaupunkia. Löydät ne https://www.turku.fi/alueolohuoneet -sivulta.

Olohuonetoiminnan tunnistat oheisesta merkistä.

Nousiko mieleen olohuonetoimintaan sopiva idea tai jäikö jokin asia vielä mietityttämään?

Kysymyksiin niin Auralan olohuoneen kuin koko alueolohuonekonseptin osalta vastaa

yhteisökehittäjä Essi Leikas
050 4731 047
essi.leikas@aurala.fi

Muu dokumentti Alueolohuone sohva ja lamppu kuvituskuva