Skip to main content

Ohjeita opiskelijalle

Auralan kansalaisopistossa voivat opiskella kaikki halukkaat asuinpaikkakunnasta riippumatta, eikä opiskeluun vaadita Auralan Setlementti ry:n jäsenyyttä.

Opiskeluvälineet:
Kirjat, materiaalit ja tarvikkeet eivät sisälly kurssimaksuihin. Lukuvuoden päättymisen jälkeen Auralan kansalaisopistoon jääneitä oppilastöitä ja harrastusvälineitä ei säilytetä. Liikuntatunneille voi halutessaan ottaa oman jumppa-alustan mukaan. Oppikirjan hankinta ensimmäiselle tunnille ei ole välttämätöntä, jos opiskelija ei ole varma kurssitasosta, vaan haluaa varata mahdollisuuden tasonvaihtoon.

Kielten opiskelu:
Meillä voit opiskella vuosittain useita eri kieliä. Voit ylläpitää ja kehittää nykyistä kielitaitoasi tai aloittaa kokonaan uuden kielen opiskelun. Kieliä voit opiskella kursseilla, lyhytkursseilla sekä verkossa. Voit myös ostaa räätälöityä kieltenopetusta. Kursseille voit ilmoittautua myös kesken lukukauden, jos kurssilla on tilaa ja jos kurssin sen hetkinen taitotaso on sinulle sopiva.  

​Kielitaidon tasokuvauksissa käytämme eurooppalaiseen viitekehykseen perustuvaa taitotasoasteikkoa: 

Perustaso (peruskielitaito A1 ja A2)
Keskitaso (itsenäisen kielenkäyttäjän kielitaito B1 ja B2)
Ylin taso (taitavan kielenkäyttäjän kielitaito C1 ja C2) 

Vakuutukset:
Henkilövahingoista oppilaat vastaavat itse. Opiskelijoiden omaisuus ei ole vakuutettu. Auralan kansalaisopisto ei vastaa opiston tiloissa säilytettävistä opiskelijoiden keskeneräisistä tai valmiista töistä eikä työvälineistä.

Todistukset:
Pyydetyistä todistuksista (vähintään 2/3 kurssista suoritettu) peritään 10 € sisältäen postimaksun. Opintopistekursseihin liittyvän ohjeistuksen löydät täältä.

Opetusta ei ole:

  • Juhlapyhinä
  • Joulutauon aikana
  • Kevätkaudella viikolla 8 (talvilomaviikko)

Muutokset:
Oikeus ohjelman muutoksiin pidätetään. Auralan kansalaisopisto ei vastaa mahdollisista painovirheistä esitteessä ja internetissä.

Esteettömyys Auralassa

Esteetön kulku päätoimipisteen (Louhenpolku 2) seuraaviin tiloihin: luokka 3, 4, 5, 6 ja 10, juhlasali, Aurora-sali, Pohjola-sali sekä päiväkoti.

Kuulon apuvälineet: Induktiosilmukkamahdollisuus on käytössä. FM-laitetta voi kysyä joko yksittäis- tai pienryhmäkäyttöön. Opettajan puhe kuuluu FM-laitteen lähettimen kautta. Kuuntelija voi kaulasilmukan kanssa joko valita omasta laitteestaan T-asennon tai kuunnella kuulokkeilla, mikäli ei käytä kuulolaitetta. Lisätietoja esteettömyydestä www.esteeton.fi

Rekisteriselosteet

Auralan kurssihallintajärjestelmän henkilötietorekisteri 2018
Kameravalvonnan rekisteriseloste