Skip to main content
AjankohtaistaBlogi

Ystävänpäivä vai ystävätön päivä?

Pinkkejä sydämiä, kukkasia ja halauksia. Ystävänpäivän kuvasto on vaaleanpunaista ja pehmeää. Monelle ystävänpäivä on ihana hetki juhlistaa omaa ystävyyttä tai rakkautta. Ystävänpäivä voi kuitenkin tuoda mukanaan myös epämukavia tunteita ja ajatuksia.

Moni meistä kokee yksinäisyyttä ainakin jossakin elämänsä vaiheessa. Esimerkiksi elämänmuutokset, kuten muutto uuteen kaupunkiin, parisuhteen päättyminen tai tutun työn loppuminen voivat tuoda mukanaan hetkiä, jolloin lähellämme ei ole tarpeeksi meille tärkeitä ihmisiä. Ystävänpäivä voi pahimmillaan olla ikävä muistutus omasta yksinäisyydestä.

Yksinäisyyttä ei ratkaista neuvomalla ihmisiä hankkimaan kavereita tai tutustumaan rohkeasti muihin. Tarvitaan tiloja ja tilanteita, joihin on helppo tulla ja joissa on helppo olla. Ystävyyssuhteet eivät rakennu itsestään, mutta pienillä teoilla ja hetkillä yksinäisyys vähenee. Voisiko tänä ystävänpäivänä olla hyvä hetki istahtaa juomaan kahvia ison pöydän äärelle, tai osallistua varovaisesti kokeillen muuhun yhteiseen toimintaan?

Ystävänpäivä on täydellinen hetki muistaa itselleen rakkaita ihmisiä ja osoittaa arvostustaan heitä kohtaan. Samanaikaisesti voimme myös huomioida niitä yksinäisiä ihmisiä, joita elämässämme on. Olisiko sinun elämässäsi joku, joka arvostaisi postikorttia, viestiä tai muuta pientä elettä tänä ystävänpäivänä?

Auralassa tehdään yhdessä kaikkea hyvää vuoden jokaisena päivänä. Toimintamme pariin on tervetullut kuka tahansa, yksin tai yhdessä. Olet tervetullut juuri sellaisena kuin olet! Mukavan yhteisen tekemisen parissa on helppo tutustua uusiin ihmisiin tai tavata vanhoja tuttuja, ja se on juuri sitä, mistä Auralassa on kyse.

Vietämme Auralassa ystävänpäiväviikkoa mukavan yhteisen tekemisen parissa:

 

  • 13.2. klo 10–12.30 Naapurustokahvit Auralan Olohuoneessa, ohjelmassa Ystävänpäiväbingo. Tervetuloa kahville aina tiistaisin muiden alueen asukkaiden kanssa! Auralan Olohuone on avoinna myös omatoimiseen käyttöön ma-to klo 9.30–19 ja pe klo 9.30–15.00, joten aikaa saa tulla viettämään muinakin päivinä. Olohuoneesta löydät mm. lautapelejä ja päivän sanomalehdet. Kaikki olohuonetoiminta on maksutonta.
  • 14.2. klo 17-20 Nuorten aikuisten lautapeli-ilta, ystävänpäiväbonuksena bingo! Iltateetä ja lautapelejä on suunnattu noin 20-35 -vuotiaille. Pelataan lautapelejä tai vietetään muuten vaan aikaa yhdessä. Osallistua voi omien aikataulujen mukaan, ei tarvitse ilmoittautua eikä maksa mitään.
  • 14.2. klo 16.30–19.30 Ystävänpäivän Makramee-paja. Tule tekemään kaunis makramee-sydänkoriste ystävänpäivän iloksi. Samalla kuulet Auralan Setlementin jäsenyydestä ja sen eduista. Ystävänpäivän kunniaksi kaikki jäseneksi liittyvät saavat 30 € arvoisen lahjakortin valitsemalleen Auralan kansalaisopiston kurssille. Tarjolla kahvia, sydänkeksejä ja sympatiaa. Ilmoittaudu mukaan maksuttomaan Makramee-pajaan: bit.ly/makrameepaja
  • Koko viikon ajan: Tuo kaveri kokeilemaan kansalaisopiston kurssia maksutta! Koskee lähes kaikkia kursseja. Saat kaverilipukkeen tunnilla opettajaltasi.

Tervetuloa mukaan viikon tapahtumiin, yksin tai yhdessä!