Skip to main content

Näin syyskuussa Aurala julistaa kesäaikansa päättyneeksi! On palattu tuttuun päiväjärjestykseen ja ovet aukeavat normaalien toimistoaukioloaikojen mukaan. Mutta olipa mukava kesä! Nimittäin Auralassa oli ovet auki läpi kesän. Tosin ovet avautuivat vain tiistaisin, kun Auralan olohuone toi kahvittelijat pöytien ääreen rupattelemaan ja vaihtamaan kesäkuulumisia, mutta uutta ja mukava mahdollisuus sekin! Jatkoipa Auralan parlamenttikin kokoontumisiaan läpi kesän kuultuaan tästä mahdollisuudesta kokoontua kesälläkin Auralassa.

Henkilökunta puolestaan kokoontui kesäkahveille ennen lomakautta. Kävimme läpi viime lukukauden palautteita sekä kansalaisopiston että päiväkodin puolelta. Ja miten mukava onkaan todeta, että oma arviomme hyvästä tunnelmasta välittyy myös asiakaspalautteesta. Nautimme myös tanssiesityksestä sekä oman talon taitavien muusikoiden esityksestä. Samalla lausuimme isot kiitokset Tuijalle, joka siirtyi Auralasta muihin tehtäviin ja tietenkin Raimolle, joka loman jälkeen alkaa totutella ansaittujen eläkepäivien viettämiseen. Kosteita silmänurkkia oli salissa havaittavissa.

Aurala houkutteli niin uusia kuin vanhojakin kävijöitä

Elokuussa osallistuimme naapuruston Pohjolan Pihat -tapahtumaan ja vietimme virallisia Auralan olohuoneen avajaisia. Yhteisöllisyyden merkiksi taiteltiin kävijöiden kanssa joukko origami-lintuja kavereiksi kansalaisopiston maskotille Aura la Lokille. Kävijöitä oli mukavasti ja tutustumassa kävi monta Auralan ensikertalaista ja toisaalta myös sellaisia, joille Aurala oli lapsuudesta tuttu. Lämpimiä muistoja jaeltiin puolin ja toisin.

Toinen odotettu tapahtuma elokuussa oli tietenkin Senioripäivä. 20. juhlavuosi keräsi jälleen yhteen seniorit ja heille palveluita tarjoavat järjestöt. Tärkeitä kohtaamisia ja keskusteluita käytiin niin pihalla kuin yläkerran luokissakin. Ilma suosi mukavasti, joten Sotaveteraanien maukasta hernekeittoa päästiin nauttimaan pihalla. Juhlaa puolestaan vietimme Turkulaisen telakkateollisuuden historiaa seuraillen mielenkiintoisten luentojen ja musiikki- sekä tanssiesitysten parissa. Ja sovimme tietenkin, että perinnettä jatketaan ja ensi vuonna kokoonnutaan taas elokuussa!

Aurala tilana tarvitsee myös huoltoa

Ja mitäs muuta meillä onkaan tapahtunut kesän aikana. Pientä pintaremonttia, isompaa kaapelien uusimisremonttia, kalusteiden päivitystä ja kunnostusta. Ja on niitä kalusteita muutamaan kertaan kannettukin edestakaisin, koska siivousta, vahausta ja puunausta tehdään kansalaisopiston tilojen ollessa tyhjillään. Nyt on taas mukava aloittaa uusi lukukausi, puhtaalla pöydän pinnalla.

Maskottimme Aura La Lokki on seikkaillut kesällä somessa ympäri opistoa odottaen, milloin muut kurssitoverit tulevat. Nyt odotus on päättynyt ja kurssit ja kerhot ovat taas käynnistyneet. Jos et ole ihan vielä löytänyt omaa harrastusta tai opiskeltavaa ainetta kurssivalikoimasta, niin 3 euron kokeiluviikot jatkuvat 8.10. asti! Lisätietoja täältä. Yksinäisen olon selättämiseen sopii edelleen tiistaisin Auralan olohuoneessa kokoontuva Kahvia ja kohtaamisia klo 10-12.30. Tarjolla lämminhenkinen juttuseura ja maksuton kahvi 🙂 Olohuonetoiminnasta löydät lisätietoja täältä.

Jatkossa voit muuten Auralan olohuonetoimintaan liittyvissä asioissa ottaa yhteyttä minuun. Nähdään Auralassa! Opitaan uutta, vahvistetaan omaa hyvinvointia ja tehdään yhdessä kaikkea hyvää 🧡

Kati
Yhteisöohjaaja
Olohuonetoiminta
050 511 5746
kati.vallenius@aurala.fi