Skip to main content
BlogiUncategorized @fi

Lasten oikeuksien viikko

By 12.11.20214 maaliskuun, 2022No Comments

Kansainvälistä Lapsen oikeuksien päivää vietetään vuosittain 20. marraskuuta ympäri maailmaa. Suomessa on tänä vuonna erityisesti syytä juhlaan, sillä Lapsen oikeuksien päivästä päätettiin vihdoin tehdä vakiintunut liputuspäivä vuonna 2020.

Lapsen oikeuksien viikko on Lapsen oikeuksien päivän yhteydessä vietettävä toiminnallinen teemaviikko, jonka tavoitteena on lisätä Lapsen oikeuksien sopimuksen tunnettuutta ja lapsen oikeuksien toteutumista. Tänä vuonna viikkoa vietetään 15.-21.11 ja teemana on lapsen oikeus hyvään kohteluun.

Meillä Auralan päiväkodissa Lapsen oikeuksien teemaviikko toteutetaan yhdessä lasten kanssa. Viikon toiminnat suunnitellaan ja toteutetaan lasten näkökulmasta eli heidät mielenkiinnon kohteet, ideat ja toiveet huomioon ottaen! Edellisellä viikolla järjestämme lapsiryhmissä lasten parlamentin, jossa he saavat kertoa toiveistaan ja ideoistaan. Aikuinen ”kokoaa” toiveet ja laatii tulevan viikon vanhemmille tiedotettavaksi. Tähän mennessä lapsilta tulleita toiveita ovat muun muassa leffahetki, ei päivälepoa, jälkiruokaa, oman lelun päivä, puistoretki sekä herkkupäivä.

Tutustumme lasten oikeuksiin Tiuku-hahmon johdolla. Tiuku-hahmo on syntynyt yhteistyössä lasten kanssa Jyväskylän Yliopiston OIVA-hankkeessa. Tiuku on kirjoittanut lapsille viisi kirjettä. Kirjeessä on tietoa Lasten oikeuksien sopimuksesta sekä mukavaa puuhaa teeman ympäriltä. Materiaalit saamme suoraan Kansallisesta lapsen oikeuksien viestintäverkostosta, lapsenoikeudet.fi.

Kirjoittajat Kirsi Kiviniitty-Karppinen, Minna McArdle ja Sandra Aalto työskentelevät Auralan päiväkodissa